Crema de zahar ars

de nilgun in Prajituri, 21 Mai 2013 | 4175 vizualizari

 

Pentru ca aveam multe oua de la nasa mea...m-am gandit sa incerc si eu crema de zahar ars...

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 1 l lapte
  • 1 pliculet zahar vanilat bourbon
  • 2 LINGURI AMIDON ALIMENTAR
  • 1 esenta de vanilie
  • 10 linguri zahar plus inca 5
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Cele 10 oua se bat ca pentru omleta , se adauga si cele 10 linguri de zahar si se bat in continuare. Se toarna laptele, esenta de vanilie , AMIDONUL SI zaharul vanilat.. se amesteca toate aceste ingrediente cu un tel.

Cele 5 linguri de zahar le-am caramelizat intr-un vas separat , pentru ca am copt la vas de yena. Dupa ce se lasa la topit zaharul, se tapeteaza vasul de yena cu zaharul caramelizat si se toarna compozitia preparata anterior. Se da la cuptor, cam 80 de minute .

Pofta buna. Am facut si un blat din  3 oua, dar nu a mai avut loc in tava. Asa ca prezentarea mai tarziu dupa ce se raceste crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Creme Brulee (Crema de zahar ars)